Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI EDUCONCEPT ALINA LUKOSZEK 

 

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych pozyskanych za pośrednictwem educoncept.pl www.educoncept.pl (zwanego dalej: „educoncept.pl”).
  2. Właścicielem educoncept.pl i jednocześnie administratorem danych jest Educoncept Alina Lukoszek z siedzibą w Warszawie (01-697), ul Duchnicka 3, NIP: 6262403305, REGON: 141974856, zwana dalej „EDUCONCEPT”.
  3. Dane osobowe zbierane przez EDUCONCEPT za pośrednictwem educoncept.pl są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane również RODO.
  4. EDUCONCEPT dokłada szczególnej staranności do poszanowania prywatności Użytkowników odwiedzających Serwis Internetowy.
  • 1 Rodzaj przetwarzanych danych, cele oraz podstawa prawna
  1. EDUCONCEPT zbiera informacje dotyczące osób fizycznych prowadzących we własnym imieniu działalność gospodarczą lub zawodową oraz osób fizycznych reprezentujących osoby prawne lub jednostki organizacyjne niebędące osobami prawnymi, którym ustawa przyznaje zdolność prawną, zwani dalej łącznie jako Użytkownicy.
  2. Dane osobowe Użytkowników są zbierane w przypadku:
  3. a) składania zamówienia w Serwisie Internetowym, w celu wykonania umowy sprzedaży. Podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy sprzedaży (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  4. b) subskrypcji biuletynu informacyjnego (Newsletter), w celu wykonania umowy, której przedmiotem jest usługa świadczona drogą elektroniczną. Podstawa prawna – zgoda osoby, której dane dotyczą na wykonanie umowy o świadczenie usługi Newsletter (art. 6 ust. 1 lit. a RODO);
  5. c) korzystania z usługi formularza kontaktowego w Serwisie Internetowym w celu wykonania umowy świadczonej drogą elektroniczną. Podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy o świadczenie usługi formularza kontaktowego (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  6. d) korzystania z usługi Zapytaj o ofertę w Serwisie Internetowym w celu wykonania umowy świadczonej drogą elektroniczną. Podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy o świadczenie usługi formularza kontaktowego (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  7. W przypadku rejestracji konta w Serwisie Internetowym, Użytkownik podaje:
  8. a) adres e-mail;
  9. b) imię i nazwisko;
  10. c) numer telefonu.
  11. W przypadku Przedsiębiorców, powyższy zakres danych jest dodatkowo poszerzony o:
  12. a) firmę Przedsiębiorcy

 

 

  1. W przypadku składania zamówienia na stronie educoncept.pl, Użytkownik podaje następujące dane:
  2. a) adres e-mail;
  3. b) dane adresowe:
  4. kod pocztowy i miejscowość;
  5. ulica wraz z numerem domu/mieszkania.
  6. c) imię i nazwisko;
  7. d) numer telefonu.
  8. e) data urodzenia (dla potrzeb ubezpieczenia uczestnika szkolenia)
  9. W przypadku Przedsiębiorców, powyższy zakres danych jest dodatkowo poszerzony o:
  10. a) firmę Przedsiębiorcy;
  11. b) numer NIP.
  12. c) adres
  13. W przypadku skorzystania z usługi Newsletter, Użytkownik podaje jedynie swój adres e-mail.
  14. W przypadku skorzystania z usługi Skontaktuj się z nami, Użytkownik podaje następujące dane:
  15. a) adres e-mail;
  16. b) imię i nazwisko;
  17. c) numer telefonu.
  18. Podczas korzystania ze Strony Internetowej educoncept.pl mogą być pobierane dodatkowe informacje, w szczególności: adres IP przypisany do komputera Użytkownika lub zewnętrzny adres IP dostawcy Internetu, nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego.
  19. Od Użytkowników mogą być także gromadzone dane nawigacyjne, w tym informacje o linkach i odnośnikach, w które zdecydują się kliknąć lub innych czynnościach, podejmowanych na stronie educoncept.pl.  Podstawa prawna – prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegający na ułatwieniu korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną oraz na poprawie funkcjonalności tych usług.
  20. W celu ustalania, dochodzenia i egzekucji roszczeń mogą być przetwarzane niektóre dane osobowe podane przez Użytkownika w ramach korzystania z funkcjonalności na stronie educoncept.pl takie jak: imię, nazwisko, dane dotyczące korzystania z usług, jeżeli roszczenia wynikają ze sposobu, w jaki Użytkownik korzysta z usług, inne dane niezbędne do udowodnienia istnienia roszczenia, w tym rozmiarów poniesionej szkody. Podstawa prawna – prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegający na ustaleniu, dochodzeniu i egzekucji roszczeń oraz na obronie przed roszczeniami w postępowaniu przed sądami i innymi organami państwowymi.
  21. Przekazanie danych osobowych do EDUCONCEPT jest dobrowolne, w związku z zawieranymi umowami sprzedaży.
  • 2 Komu udostępniane lub powierzane są dane oraz jak długo są przechowywane?
  1. Dane osobowe Użytkownika przekazywane są dostawcom usług, z których korzysta EDUCONCEPT przy prowadzeniu educoncept.pl. Dostawcy usług, którym przekazywane są dane osobowe, w zależności od uzgodnień umownych i okoliczności, albo podlegają poleceniom EDUCONCEPT co do celów i sposobów przetwarzania tych danych (podmioty przetwarzające) albo samodzielnie określają cele i sposoby ich przetwarzania (administratorzy).
  2. a) Podmioty przetwarzające. EDUCONCEPT korzysta z dostawców, którzy przetwarzają dane osobowe wyłącznie na polecenie EDUCONCEPT. Należą do nich m.in. dostawcy świadczący usługę hostingu, usługi księgowe, dostarczający systemy do marketingu, systemy do analizy ruchu w Serwisie Internetowym, systemy do analizy skuteczności kampanii marketingowych;
  3. b) EDUCONCEPT korzysta z dostawców, którzy nie działają wyłącznie na polecenie i sami ustalają cele i sposoby wykorzystania danych osobowych Użytkowników. Świadczą oni usługi płatności elektronicznych oraz bankowe.
  4. Lokalizacja. Dostawcy usług mają siedzibę głównie w Polsce i w innych krajach Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG).
  5. Dane osobowe Użytkowników przechowywane są:
  6. a) W przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych osobowych jest zgoda wówczas dane osobowe Użytkownika przetwarzane są przez EDUCONCEPT tak długo, aż zgoda nie zostanie odwołana, a po odwołaniu zgody przez okres czasu odpowiadający okresowi przedawnienia roszczeń jakie może podnosić EDUCONCEPT i jakie mogą być podnoszone wobec niego. Jeżeli przepis szczególny nie stanowi inaczej, termin przedawnienia wynosi lat sześć, a dla roszczeń o świadczenia okresowe oraz roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej – trzy lata.
  7. b) W przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych jest wykonanie umowy, wówczas dane osobowe Użytkownika przetwarzane są przez EDUCONCEPT tak długo, jak jest to niezbędne do wykonania umowy, a po tym czasie przez okres odpowiadający okresowi przedawnienia roszczeń. Jeżeli przepis szczególny nie stanowi inaczej, termin przedawnienia wynosi lat sześć, a dla roszczeń o świadczenia okresowe oraz roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej – trzy lata.
  8. Dane nawigacyjne mogą być wykorzystywane w celu zapewnienia Użytkownikom lepszej obsługi, analizy danych statystycznych i dostosowania Educoncept.pl do preferencji Użytkowników, a także administrowania Serwisem Internetowym.
  9. W przypadku, gdy Użytkownik wybierze płatność poprzez system dotpay, jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji płatności spółce Dotpay sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie przy ul. Wielickiej 28B, 30-552 Kraków, wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000700791, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, Wydział XI Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, posiadającą NIP 6342661860 oraz REGON 240770255, o kapitale zakładowym 4 000 000,00 złotych, wniesionym w całości
  10. W przypadku, gdy Użytkownik dokona subskrypcji biuletynu informacyjnego (Newsletter) na jego adres e-mail EDUCONCEPT będzie wysyłać wiadomości elektroniczne zawierające informacje handlowe o promocjach i nowych produktach dostępnych w Serwisie Internetowym.
  11. W przypadku skierowania żądania EDUCONCEPT udostępnia dane osobowe uprawnionym organom państwowym, w szczególności jednostkom organizacyjnym Prokuratury, Policji, Prezesowi Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Prezesowi Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów lub Prezesowi Urzędu Komunikacji Elektronicznej.



Polityka cookies

  1. Serwis Internetowy używa niewielkich plików, zwanych cookies. Zapisywane są one przez EDUCONCEPT na urządzeniu końcowym osoby odwiedzającej Serwis Internetowy, jeżeli przeglądarka internetowa na to pozwala. Plik cookie zwykle zawiera nazwę domeny, z której pochodzi, swój „czas wygaśnięcia” oraz indywidualną, losowo wybraną liczbę identyfikującą ten plik. Informacje zbierane za pomocą plików tego typu pomagają dostosowywać oferowane przez EDUCONCEPT produkty do indywidualnych preferencji i rzeczywistych potrzeb osób odwiedzających Serwis Internetowy. Dają też możliwość opracowywania ogólnych statystyk odwiedzin prezentowanych produktów w Serwisie Internetowym.
  2. EDUCONCEPT wykorzystuje dwa typy plików cookies:
  3. a) Cookies sesyjne: po zakończeniu sesji danej przeglądarki lub wyłączeniu komputera zapisane informacje są usuwane z pamięci urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z komputerów Użytkowników.
  4. b) Cookies trwałe: są przechowywane w pamięci urządzenia końcowego Użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania lub wygaśnięcia. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z komputera Użytkowników.
  5. EDUCONCEPT wykorzystuje cookies własne w celu przeprowadzania analiz i badań oraz audytu oglądalności, a w szczególności do tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają ze Strony Internetowej Serwisu, co umożliwia ulepszanie jej struktury i zawartości.
  6. EDUCONCEPT wykorzystuje cookies zewnętrzne w celu:
  7. a) prezentowania na stronach informacyjnych Educoncept.pl, mapy wskazującej lokalizację biura EDUCONCEPT, za pomocą educoncept.pl maps.google.com (administrator cookies zewnętrznego: Google Inc z siedzibą w USA);
  8. d) zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics (administrator cookies zewnętrznego: Google Inc z siedzibą w USA);
  9. Mechanizm cookies jest bezpieczny dla komputerów Użytkowników Educoncept.pl. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do komputerów Użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Niemniej w swoich przeglądarkach Użytkownicy mają możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do komputerów. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Educoncept.pl będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies i podobnych technologii znajdziesz też pod linkiem wszystkoociasteczkach.pl, youronlinechoices.
  11. EDUCONCEPT może gromadzić adresy IP Użytkowników. Adres IP to numer przydzielany komputerowi osoby odwiedzającej Serwis Internetowy przez dostawcę usług internetowych. Numer IP umożliwia dostęp do Internetu. W większości przypadków jest przypisywany komputerowi dynamicznie, tj. zmienia się przy każdym połączeniu z Internetem. Adres IP jest wykorzystywany przez EDUCONCEPT przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych (np. określeniu, z jakich regionów notujemy najwięcej odwiedzin), jako informacja przydatna przy administrowaniu i udoskonalaniu Educoncept.pl, a także w celach bezpieczeństwa oraz ewentualnej identyfikacji obciążających serwer, niepożądanych automatycznych programów do przeglądania treści Educoncept.pl.
  12. Serwis Internetowy zawiera linki i odnośniki do innych stron internetowych. EDUCONCEPT nie ponosi odpowiedzialności za zasady ochrony prywatności na nich obowiązujące.
  • 4 Prawa osób, których dane dotyczą
  1. Prawo do cofnięcia zgody – podstawa prawna: art. 7 ust. 3 RODO.
  2. a) Użytkownik ma prawo do cofnięcia każdej zgody, jakiej udzielił EDUCONCEPT.
  3. b) Cofnięcie zgody ma skutek od momentu wycofania zgody.
  4. c) Cofnięcie zgody nie wpływa na przetwarzanie dokonywane przez EDUCONCEPT zgodnie z prawem przed jej cofnięciem.
  5. d) Cofnięcie zgody nie pociąga za sobą dla Użytkownika żadnych negatywnych konsekwencji, może jednak uniemożliwić dalsze korzystanie z usług lub funkcjonalności, które zgodnie z prawem EDUCONCEPT może świadczyć jedynie za zgodą.
  6. Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych – podstawa prawna: art. 21 RODO.
  7. a) Użytkownik ma prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw – z przyczyn związanych z jego szczególną sytuacją – wobec przetwarzania jego danych osobowych, w tym profilowania, jeżeli EDUCONCEPT przetwarza jego dane w oparciu o prawnie uzasadniony interes, np. marketing produktów i usług EDUCONCEPT, prowadzenie statystyki korzystania z poszczególnych funkcjonalności Educoncept.pl oraz ułatwienie korzystania ze Educoncept.pl, a także badanie satysfakcji.
  8. b) Rezygnacja w formie wiadomości e-mail z otrzymywania komunikatów marketingowych dotyczących produktów lub usług, będzie oznaczać sprzeciw Użytkownika na przetwarzanie jego danych osobowych, w tym profilowania w tych celach.
  9. c) Jeżeli sprzeciw Użytkownika okaże się zasadny i EDUCONCEPT nie będzie miał innej podstawy prawnej do przetwarzania danych osobowych, dane osobowe Użytkownika zostaną usunięte, wobec przetwarzania których, Użytkownik wniósł sprzeciw.
  10. Prawo do usunięcia danych („prawo do bycia zapomnianym”) – podstawa prawna: art. 17 RODO.
  11. a) Użytkownik ma prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych.
  12. b) Użytkownik ma prawo żądania usunięcia danych osobowych, jeżeli:
  13. dane osobowe nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub w których były przetwarzane;
  14. wycofał określoną zgodę, w zakresie w jakim dane osobowe były przetwarzane w oparciu o jego zgodę;
  15. wniósł sprzeciw wobec wykorzystywania jego danych w celach marketingowych;
  16. dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem;
  17. dane osobowe muszą zostać usunięte w celu wywiązania się z obowiązku prawnego przewidzianego w prawie Unii lub prawie Państwa członkowskiego, któremu EDUCONCEPT podlega;
  18. dane osobowe zostały zebrane w związku z oferowaniem usług społeczeństwa informacyjnego.
  19. c) Pomimo żądania usunięcia danych osobowych, w związku z wniesieniem sprzeciwu lub wycofaniem zgody, EDUCONCEPT może zachować pewne dane osobowe w zakresie, w jakim przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń, jak również do wywiązania się z prawnego obowiązku wymagającego przetwarzania na mocy prawa Unii lub prawa państwa członkowskiego, któremu podlega EDUCONCEPT. Dotyczy to w szczególności danych osobowych obejmujących: imię, nazwisko, adres e-mail, które to dane zachowywane są dla celów rozpatrywania skarg oraz roszczeń związanych z korzystaniem z usług EDUCONCEPT, czy też dodatkowo adresu zamieszkania/adresu korespondencyjnego, numeru zamówienia, które to dane zachowywane są dla celów rozpatrywania skarg oraz roszczeń związanych z zawartymi umowami sprzedaży lub świadczeniem usług.
  20. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych – podstawa prawna: art. 18 RODO.
  21. a) Użytkownik ma prawo do żądania ograniczenia przetwarzania jego danych osobowych. Zgłoszenie żądania, do czasu jego rozpatrzenia uniemożliwia korzystanie z określonych funkcjonalności lub usług, z których korzystanie będzie się wiązało z przetwarzaniem danych objętych żądaniem. EDUCONCEPT nie będzie też wysyłał żadnych komunikatów, w tym marketingowych.
  22. b) Użytkownik ma prawo do żądania ograniczenia wykorzystania danych osobowych w następujących przypadkach:
  23. gdy kwestionuje prawidłowość swoich danych osobowych – wówczas EDUCONCEPT ogranicza ich wykorzystanie na czas potrzebny do sprawdzenia prawidłowości danych, nie dłużej jednak niż na 7 dni;
  24. gdy przetwarzanie danych jest niezgodne z prawem, a zamiast usunięcia danych Użytkownik zażąda ograniczenia ich wykorzystania;
  25. gdy dane osobowe przestały być niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub wykorzystywane ale są one potrzebne Użytkownikowi w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;
  26. gdy wniósł sprzeciw wobec wykorzystania jego danych – wówczas ograniczenie następuje na czas potrzebny do rozważenia, czy – ze względu na szczególną sytuację – ochrona interesów, praw i wolności Użytkownika przeważa nad interesami, które realizuje Administrator, przetwarzając dane osobowe Użytkownika.
  27. Prawo dostępu do danych – podstawa prawna: art. 15 RODO.
  28. a) Użytkownik ma prawo uzyskać od Administratora potwierdzenie, czy przetwarza dane osobowe, a jeżeli ma to miejsce, Użytkownik ma prawo:
  29. uzyskać dostęp do swoich danych osobowych;
  30. uzyskać informacje o celach przetwarzania, kategoriach przetwarzanych danych osobowych, o odbiorcach lub kategoriach odbiorców tych danych, planowanym okresie przechowywania danych Użytkownika albo o kryteriach ustalania tego okresu (gdy określenie planowanego okresu przetwarzania danych nie jest możliwe), o prawach przysługujących Użytkownikowi na mocy RODO oraz o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego, o źródle tych danych, o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu oraz o zabezpieczeniach stosowanych w związku z przekazaniem tych danych poza Unię Europejską;
  31. uzyskać kopię swoich danych osobowych.
  32. Prawo do sprostowania danych – podstawa prawna: art. 16 RODO.
  33. a) Użytkownik ma prawo do żądania od Administratora niezwłocznego sprostowania dotyczących jego danych osobowych, które są nieprawidłowe. Z uwzględnieniem celów przetwarzania, Użytkownik, którego dane dotyczą ma prawo żądania uzupełnienia niekompletnych danych osobowych, w tym przez przedstawienie dodatkowego oświadczenia, kierując prośbę na adres poczty elektronicznej zgodnie z §6 Polityki Prywatności.
  34. W sytuacji wystąpienia przez Użytkownika z uprawnieniem wynikającym z powyższych praw, EDUCONCEPT spełnia żądanie albo odmawia jego spełnienia niezwłocznie, nie później jednak niż w ciągu miesiąca po jego otrzymaniu. Jeżeli jednak – z uwagi na skomplikowany charakter żądania lub liczbę żądań – EDUCONCEPT nie będzie mógł spełnić żądania w ciągu miesiąca, spełni je w ciągu kolejnych dwóch miesięcy informując Użytkownika uprzednio w terminie miesiąca od otrzymania żądania – o zamierzonym przedłużeniu terminu oraz jego przyczynach.
  35. Użytkownik może zgłaszać do Administratora skargi, zapytania i wnioski dotyczące przetwarzana jego danych osobowych oraz realizacji przysługujących mu uprawnień.
  36. Użytkownik ma prawo żądać od EDUCONCEPT przekazania kopii standardowych klauzul umownych kierując zapytanie w sposób wskazany w §5 Polityki Prywatności.
  37. Użytkownikowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w zakresie naruszenia jego praw do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.
  • 5 Zmiany Polityki Prywatności
  1. Polityka Prywatności może ulec zmianie, o czym EDUCONCEPT poinformuje Użytkowników z wyprzedzeniem 7 dni.
  2. Pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres: biuro@educonept.pl
  3. Data ostatniej modyfikacji: 20.01.2020 r

 

 

POLITYKA JAKOŚCI EDUCONCEPT ALINA LUKOSZEK oraz EDUCONCEPT ALINA LUKOSZEK SP.J.

 

Stale doskonalimy i poszerzamy nasze programy edukacyjne, uwzględniając zmiany na rynku, nowe pokolenia pracowników, zmieniające się wzorce zachowań w firmach i wśród klientów. Rozwijamy się wykorzystując najlepsze światowe wzorce bazujemy na autorskich programach opartych na międzynarodowych standardach dopasowanych do polskich realiów. 

Działania te realizowane są przez :

  • Doskonalenie metod sprzedaży  dzięki czemu  odnotowujemy  wzrost liczby zrealizowanych szkoleń 
  • Doskonalenie naszych usług  poprzez poszukiwanie nowych  tematów szkoleń i  wzbogacanie  na bieżąco oferty szkoleniowej
  • Analizę uwag klienta po przeprowadzonym szkoleniu  ponieważ zadowolenie klienta to  motto przewodnie naszej firmy,  a jego uwagi  to motor do zmian w organizacji i sposobie realizacji naszych szkoleń i usług po szkoleniowych
  • Doskonaląc stałą kadrę  naszej firmy  znającą wymagania Klientów dążymy do maksymalizacji wzrostu  kompetencji i uprawnień zawodowych u wszystkich osób, które biorą udział w szkoleniach.
  • Wdrażamy i doskonalimy system zarządzania jakością wg PN-EN ISO 9001:2015  z wiarą, że pomoże nam jeszcze lepiej poznawać i realizować wymagania klientów i funkcjonować zgodnie z literą prawa.